Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@04:01:35 GMT

قاچاق سکه ‌های ۵۰۰ تومانی واقعیت دارد ؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۳۹۲۵

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  پاییزسال گذشته رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که هزینه ضرب هر قطعه سکه ۵۰۰ تومانی به ۸۰۰ تومان رسیده است. البته این که ارزش سکه از ارزش اسمی آن بیشتر شده خبر جدیدی نبود و این ماجرا از چندین سال قبل با انتشار خبرهایی درباره ذوب سکه‌های رایج و فروش فلز آن‌ها حسابی داغ شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که به کسب و کار جدیدی برای عده‌ای تبدیل شده و گفته می‌شد با جمع‌آوری سکه‌های رایج و ذوب آن سود کلانی به جیب می‌زنند.

 

حالا با افزایش قیمت فلزات، آن هم همزمان با کاهش بیشتر ارزش پول ملی بار دیگر موضوع ذوب کردن این سکه‌ها و حتی قاچاق آلیاژ آن به خارج از کشور مطرح شده است. اما باید دید آیا تکرار این ماجرای قدیمی هنوز هم ممکن و به صرفه است؟

 

به دردسرش نمی‌ارزد

آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره احتمال ذوب و قاچاق مسکوکات رایج می‌گوید: در گذشته ۲۵ تومانی‌های دو رنگی ضرب می‌شد که در ترکیب آن برنج به کار رفته بود و فلز آن به کار می‌آمد اما فلز مسکوکات فعلی کاربرد چندانی ندارد که بخواهند آن را ذوب کنند.

 

او ادامه می‌دهد: اولا درحال حاضر حجم مسکوکات در دست بسیار کم شده و جمع‌آوری سکه در حجم بالا ممکن نیست دوما فلز آن چندان کارآمد نیست. بنابراین به هزینه آن نمی‌ارزد. فلز این سکه‌ها به درد صنعت طلا، نقره و پلاتین هم نمی‌خورد چون یا آنقدر نرم است که مثل سرب و قلع ممکن است به راحتی از بین برود یا مثل استیل بسیار محکم است و به آسانی ذوب نمی‌شود.

 

به اعتقاد محمدولی با این که بانک مرکزی به علت بیشتر بودن هزینه این سکه‌ها از ارزش اسمی آن، ضربش را بشدت کاهش داده اما ارزش فلز به کار رفته در این اسکناس‌ها و سود ناشی از آن انقدری نیست که به دردسر جمع کردن، ذوب کردن و قاچاق آن بیارزد چون در سکه‌های فعلی مثل سکه‌های قدیمی فلزات گران‌قیمت وجود ندارد.

 

کدام آلیاژ در کدام سکه؟

سکه‌های آلومینیوم – برنزی ۱۰۰ تومانی با عیار ۹۲ درصد مس، ۶ درصد آلومینیوم و ۲ درصد نیکل تولید می‌شوند در حالی که سکه‌های نیکل – برنجی ۲۰۰ و ۵۰۰ تومانی با عیار ۶۴ درصد مس و ۲۴ درصد روی و ۱۲ درصد نیکل ضرب می‌شوند . ترکیب آلیاژهای به کار رفته در سایر سکه های ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ تومانی هم تقریبا به همین شکل است درحالی که به گفته کارشناسان این نوع سکه‌ها در نقاط دیگر دنیا با حدود ۲۰ درصد نیکل ساخته می‌شود.

 

پس به نظر می‌رسد به طور کلی در سکه‌های ساخت ایران، به طور میانگین از آلیاژ گران‎قیمت نیکل کمتر از سایر نقاط دنیا استفاده می‌شود. البته در گذشته سکه‌ها (سکه‌های ۲۵ و ۵۰ تومانی) دارای درصد بیشتری از فلز نیکل بودند و عیار نیکل سکه‌های فعلی بسیار کمتر از قبل شده است.

 

بنابراین از این نظر ذوب سکه‌های رایج امروزی برای به دست آوردن فلز گران قیمت نیکل به صرفه نیست. ضمن این که به باور کارشناسان پولی به طور کلی قاچاقچی‌ها زمانی شروع به ذوب مسکوکات می‌کنند که ارزش فلز سکه به ۱٫۵ الی ۲ برابر قیمت پولی آن سکه رسیده باشد.

 

تیتر20

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد سکه جام نیوز قاچاق بانک مرکزی ۵۰۰ تومانی سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۳۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند

والی «لوگر» در شرق افغانستان در دیدار با رئیس هیئت نمایندگی سازمان ملل در کابل از سازمان ملل خواست واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ضیاءالرحمان مدنی»، والی لوگر در دیدار با «رزا اوتنبایوا» رئیس هیئت نمایندگی سازمان ملل در کابل (یوناما) اظهار داشت: این نهاد بین‌المللی باید واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند.

وی افزود: حکومت افغانستان تلاش‌های زیادی را برای آموزش و رفع مشکلات مردم و ارائه خدمات بهتر انجام داده است.

مدنی ادامه داد: جهان با حکومت کنونی افغانستان منصفانه رفتار نمی‌کند.

رئیس یوناما نیز در این دیدار تاکید کرد که در آینده نزدیک، یک میلیون کلاس آموزش‌های اجتماعی در افغانستان ایجاد می‌شود.

طالبان: گزارش‌های حقوق بشری باید واقعیت‌های افغانستان را منعکس کندطالبان: انتظار داریم در نشست تاشکند واقعیت‌های افغانستان درک شود

«شیرمحمد عباس استانکزی»، معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان نیز پیش از این در سفر به ولایت لوگر گفته بود که شرایط خوبی در افغانستان به ویژه برای افراد بازگشته از دیگر کشورها فراهم شده است.

وی تاکید کرده بود که غربی‌ها از واقعیت‌های عینی افغانستان بی خبر هستند.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • قیمت لیر ترکیه امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت درهم امارات امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • از شایعه تا واقعیت عضویت پدر مهران غفوریان در ساواک
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟