Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی، نوعی باتری جدید لیتیوم- فلز ابداع کرده‌اند که نسبت به باتری‌های دیگر ایمنی بیشتری دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه ایالتی واشنگتن"(WSU)، روشی ابداع کرده‌اند تا مشکل مهم ایمنی باتری‌های لیتیوم-فلز را حل کنند. شاید این روش جدید موجب شود که نسل آینده باتری‌ها، دوام بیشتری را در ذخیره انرژی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران، از فرمولی برای باتری‌های خود استفاده کردند که به تشکیل یک لایه محافظتی در اطراف آند لیتیوم می‌انجامد، جلوی از بین رفتن باتری‌ها را می‌گیرد و به آنها امکان می‌دهد تا در شرایط عادی، بیشتر کار کنند.

لیتیوم-فلز، یک ماده رویایی برای باتری‌ها به شمار می‌رود زیرا این ماده در میان دیگر مواد جامد شناخته شده، بالاترین تراکم انرژی را دارد و موجب می‌شود که باتری‌ها مدت بیشتری کار کنند و نسبت به باتری‌های لیتیوم- یون، از عهده ذخیره انرژی بیشتری برآیند. در حالی که باتری‌های لیتیوم- یون، با گذر یون‌ها میان یک آند گرافیت و کاتد لیتیوم کبالت اکسید کار می‌کنند، آند باتری لیتیوم- فلز، از یک لیتیوم- فلز پرانرژی ساخته شده است.

"مین کیو سونگ"(Min-Kyu Song)، استادیار مهندسی مکانیک و مواد دانشگاه ایالتی واشنگتن و سرپرست این پژوهش گفت: اگر ما بتوانیم مستقیما از لیتیوم-فلز استفاده کنیم، امکان بهبود تراکم انرژی در باتری‌ها به میزان قابل توجهی وجود خواهد داشت.

اگرچه پیشرفت‌های لیتیوم- فلز مدت‌ها پیش شناخته شده‌اند اما پژوهشگران هرگز نتوانسته‌اند آنها را به صورت ایمن به کار ببرند زیرا امکان انفجار یا آتش گرفتن آنها وجود دارد. حتی اگر باتری‌های لیتیوم- فلز به آتش‌سوزی هم دچار نشوند، توانایی شارژ خود را به سرعت از دست می‌دهند.

پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن، نوعی باتری ابداع کرده‌اند که ماده‌ای غیرسمی موسوم به سلنیوم دی‌سولفید را در یک ساختار متخلخل کربن برای کاتد خود جمع می‌کند. آنها دو نوع ماده افزودنی را به الکترولیت‌های مایعی اضافه کردند که معمولا در باتری‌های لیتیومی نسل بعد جریان دارند.

عملکرد این دو ماده افزودنی، یک لایه محافظتی را روی سطح لیتیوم- یون تشکیل می‌دهد که به اندازه کافی ضخیم، رسانا و قوی است تا بتواند رشد دندریت‌ها را سرکوب کند و امکان دوام باتری را فراهم آورد. هنگامی که این باتری روی تجهیزات الکترونیکی آزمایش شد، توانست از عهده شارژ مجدد آنها برآید و آنها را به کارآیی بالا برساند.

سونگ ادامه داد: این لایه محافظتی منحصر به فرد، به تغییرات کوچکی در آند لیتیوم منجر شد و رشد دندریت‌ها و عوارض جانبی ناخواسته را به صورت موثر کاهش داد.

پژوهشگران باور دارند که فناوری آنها می‌تواند مقیاس‌پذیر و مقرون به صرفه باشد.

سونگ افزود: اگر این فرمول جدید تجاری‌سازی شود، ظرفیت بالایی خواهد داشت. این باتری جدید برخلاف باتری‌های دیگر، نیازی به تغییر روند ساخت ندارد و می‌توان آن را به زودی به مرحله صنعتی شدن وارد کرد. این باتری، مسیر امیدوارکننده‌ای را به سوی ابداع باتری‌های پرانرژی لیتیوم- فلز نشان می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Nano Energy" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باتري لیتیوم انرژي باتری های لیتیوم ابداع کرده اند لایه محافظتی لیتیوم فلز باتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است

ایسنا/اصفهان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: حج، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، از این صفات منفی خود را جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. اگر از سفر برگردید و تغییر مثبتی نداشته باشید، ضرر کرده‌اید و مکه که پاک کننده‌ است، نیز بر شما اثری نداشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در کنگرۀ عظیم حج تمتع که امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در سفر حج به آن توجه داشته باشید، مفهوم اخلاص است. در قرآن و روایات آمده‌ که شیطان با تمام قوا از تمام جوانب تلاش می‌کند که اخلاص شما را مورد هدف قرار دهد.

وی افزود: انسان باید کار را صرفاً برای خدا انجام دهد و برای کسب قدرت و عنوان خاص اعمال را انجام ندهد. انسان باید به خدای خود بگوید که خداوندا چون تو فرمودی که من حج انجام دهم، پس من فقط برای تو انجام می‌دهم. ما باید برای انجام واجبات خود هزینه کنیم و هیچ واجبی از واجب دیگر برتر نیست.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت ادامه داد: بنابراین در وهلۀ اول اخلاص مهم است. در روایات آمده که اگر انسانی ۴۰ شبانه روز با اخلاص کار انحام دهد، خداوند حکمت را بر زبان او جاری می‌کند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اینکه نکتهٔ دوم دارای اهمیت برای سفر حج، داشتن برنامه‌ریزی است، تصریح کرد: از کسانی که در گذشته به حج مشرف شده‌اند، مشورت بگیرید و برای ایام سفر خود در محضر پیامبر(ص) برنامه‌ریزی کنید. از قبل به خوبی فکر کنید. فرصتی در اختیار شماست که در مسجدالحرام و مسجدالنبی با خدا راز و نیاز کنید. این فرصت‌ها برای افراد بسیار کم اتفاق می‌افتد. برای تک‌تک مقاطع روز به‌گونه‌ای برنامه داشته باشید که گویا آخرین سفر شماست.

وی با بیان اینکه در این سفر، دانش و علم کافی داشته باشید، اظهار کرد: در کلاس‌ها و جلسات مربوط به حج شرکت کرده و کتاب‌های مربوط به حج را از نظر بگذرانید. در مورد این سفر، دانش‌افزایی کنید تا به خوبی از سفر خود بهره ببرید. افرادی بودند که در حج شرکت کرده و برخی اعمال را نیز به جا آوردند، ولی بعد از بازگشت به ایران متوجه شدند که اعمال احرام به جای نیاورده و در برنامه‌ریزی‌ها اشتباه کرده بودند. می‌توانید از روحانیون همراه کاروان هم برای دانش‌افزایی کمک بخواهید.

او اصلاح رفتار را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در سفر حج، آن را در مرکز توجه قرار داد و گفت: همهٔ ما اشکالات اخلاقی داریم و هیچ کس مبری از این ایرادات نیست، اما این سفر، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، خود را از این صفات منفی جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. تلاش کنید که رفتارتان پس از این سفر با همسایه‌ها و دوستان و فرزندان تغییر کند و بهتر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • دریادار سیاری: تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)