Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@06:56:47 GMT

نقش فلز بر پود فرش

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۹۹۱۱۰

نقش فلز بر پود فرش

هنرمند اصفهانی با تلفیق دو هنر قلم زنی و فرشبافی هنری جدید را به صنایع دستی اصفهان اضافه کرده است، هنری که ظرفیت مطرح شدن در جهان را داراست.

به گزارش ایمنا و به نقل از  اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، نقوش و تصاویر از بدنه کوه ها و سپس روی ساختمان ها و در پی آن پس از گذر سال ها به روی سنگ های قیمتی و فلزاتی از جمله طلا، نقره، مس، برنج و فولاد، هنری را توسط بشر آفرید که با ضربه و چکش بر روی اجسام فلزی نقوش و خطوط زیبا و دلپسند را پدید می آورد به نام هنر قلمزنی، هنری که شاید بیش از آنکه سازندگان آن مشهور باشند خود شهرتی بس جهانی دارد و این بار هنری زاییده دستان هنرمند چیره دست اصفهانی که چشم نوازی بس شگرف را رقم می زند، نمایان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کوچه پس کوچه های یکی از محلات قدیمی اصفهان استاد هنرمندی به کار قلمزنی مشغول است که خلاقیت را چاشنی کار هنری خود کرده تا با ترکیبی از این دو ویژگی اثری منحصر به فرد و بدیع خلق کند؛ ترکیب فرش و فلز شاید در باور خیلی ها نگنجد اما این استاد گمنام از محله رهنان موفق شده به زیبایی هر چه تمام تر با ترکیب این دو هنر، تابلوفرشی جدید را پدید بیاورد که زیباییش چشم ها را می نوازد.

استاد رسول غلامی در خصوص کار خود می گوید: از دوران کودکی در هنر قلمزنی مشغول به کار شدم اما به کار فرش نیز علاقه بسیاری داشتم به نحوی که حتی برای قالیبافان روستا نقشه ها و طرح های قالی می کشیدم.

وی با اشاره به تابلوفرش منحصربفرد خود ادامه می دهد: این اثر ترکیبی از ۴ هنرمس گری، میناکاری، قلمزنی ریزقلم و قلمزنی برجسته است. حاشیه این تابلوفرش برنج و داخل آن با مس کار شده و خلق این اثر نیز حدود ۶ ماه به طول انجامیده است.

وی می گوید: اساتید و هنرمندان بزرگ صنایع دستی اصفهان این اثر را تحسین کردند و آن را پیشرفتی در صنایع دستی دانسته اند. در خلق این اثر نوع طراحی و رنگ برایم اهمیت بسیار زیادی داشت.

استاد غلامی از علاقه اش به هنر قالیبافی می گوید و می افزاید: سال های زیادی در فکر پدید آوردن این اثر هنری بودم زیرا به هنر فرش از دوران کودکی علاقه وافری داشتم و در واقع باید بگویم فرش، استاد من در طراحی این اثر هنری بوده است. من به طراحی و نقاشی علاقه بسیار زیادی داشتم و فرش در این میان تنها وسیله ای بود که می توانستم از آن الگو بگیرم.

وی تاکید می کند: اثر بعدی که در حال خلق آن هستم اثری به مراتب بهتر از اثرفعلی است. اما در این راه نیاز به پشتیبان دارم تا بتوانم این اثرهای هنری منحصر به فرد را به فروش برسانم. خلق چنین آثاری زمان زیادی نیاز دارد به همین منظور نیازمند حمایت مسئولان هستیم.

این استاد برجسته هنر قلمزنی از نگرانی خود برای در اختیار گرفتن بازار فرش توسط چینی ها می گوید و اضافه می کند: اگر چینی ها می توانند فرش ایرانی را کپی کنند ما این اثر را خلق کردیم تا دیگر آنها موفق نشوند آثار دسترنج هنرمندان صنایع دستی ایران را به نام خود ثبت کنند.    

تلاش شهرداری برای حمایت از هنرمندان

حمید اشرفی، مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان که به دیدن این هنرمند رهنانی رفته، معتقد است چنین اثر هنری را هیچ هنرمندی خلق نکرده و کار استاد غلامی منحصر به فرد است. وی تاکید می کند: در خصوص آثار هنری نباید تنها به هزینه آن توجه کرد بلکه باید تجربه و هنر  ۵۰ ساله این هنرمند رهنانی در هنر قلمزنی را دید و آن را شناخت.

اشرفی ادامه می دهد: استاد غلامی به کسانی نیاز داشت که بتوانند او را درک کرده و با هنرش آشنا باشند. ما برای معرفی این استاد هنرمند گمنام نه تنها به ایرانیان بلکه به جهانیان تلاش های لازم را انجام خواهیم داد.

مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان می گوید: در این مسیر سعی می کنیم با گرفتن حامیان مالی برای وی و رایزنی با شهردار اصفهان در صورت مهیا بودن شرایط بتوانیم اثر وی را در موزه هنرهای معاصر به نمایش بگذاریم.

اشرفی تاکید دارد با احیای حمام تاریخی رهنان و هویت بخشی به این محله می توان از هنرمندانی مانند غلامی کمک گرفت تا هم هنرمندان هنر خود را معرفی کرده و هم یادمانی برای افرادی باشد که به این حمام می آیند.

به گفته او استفاده از دو نوع فلز در خلق چنین اثری و نگارگری آن می تواند این اثر را به عنوان یک کار نو و بدیع به جهانیان معرفی کند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرش بافی قلمزنی نگارگری اصفهان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی هنری ظهر پنج شنبه در نشست خبری که در یکی از کارگاه‌های اشتغالزایی بسیج سازندگی در حاجی آباد بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به نام جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند و بسیج سازندگی نیز بر اساس وظایف خود در راستای مردمی کردن اقتصاد قدم برداشته که نمونه آن صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم پایه است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۳۰ صندوق قرض‌الحسنه و ۲۸ تعاونی اشتغالزایی در روستاهای خراسان جنوبی راه اندازی شده است، گفت: در مجموع حدود ۴۰ هزار نفر عضو صندوق‌های بسیج سازندگی خراسان جنوبی هستند.

اشتغالزایی صندوق‌های قرض‌الحسنه

هنری ادامه داد: سرمایه این صندوق‌های قرض‌الحسنه ۴۱ میلیارد تومان است و نکته قابل تأمل اینکه بالغ بر ۷ هزار و ۱۰۰ اشتغال توسط این صندوق‌ها ایجاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه دو هزار و و ۷۶۰ نفر اشتغال به صورت مستقیم در قالب یک هزار و ۹۰ کارگاه خرد توسط بسیج سازندگی ایجاد شده است، یادآور شد: ۱۶۷ نمایشگاه اقتصاد به توان مردم طی یکسال گذشته در خراسان جنوبی برگزار شده است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه رویداد مردمی طلایه داران اقتصاد مردمی در سال جاری با هدف شناسایی ظرفیت‌ها و رویش‌ها در اقتصاد مقاومتی برگزار می‌شود، بیان کرد: طرح جامعه اقتصاد به توان مردم را نوشته‌ایم که در سال جاری اجرایی خواهیم کرد.

هنری اظهار کرد: بحث ایجاد نمایشگاه‌های دائمی را در شهرستان‌هایی که محل عبور مسافر هستند با هماهنگی شهرداری‌ها پیگیری می‌کنیم.

ثبت دو هزار و ۴۲ گروه جهادی

وی افزود: تاکنون در خراسان جنوبی در سامانه اطلس جهادی ۲ هزار و ۴۲ گروه جهادی ثبت شده است که پالایش یک هزار و ۱۰۰ گروه انجام و فعالیت‌های آنان در سال گذشته نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: ۹۴۶ مجوز فعالیت برای گروه‌های جهادی صادر شده است و ۴۲۴ گروه جهادی خراسان جنوبی نیز موفق به دریافت شماره حساب حقوقی برای جذب کمک‌های مردمی و خیرین شده‌اند.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته ۲۶ هزار و ۸۰۰ جهادگر در قالب ۲ هزار و ۷۳۲ اردوی جهادی در مناطق محروم استان فعالیت داشته‌اند که ارزش خدمات انجام شده به طور تقریبی و حدودی ۲۹۰ میلیارد ریال است.

هنری با اشاره به اینکه همچنین نخستین اجلاسیه ملی شهدای جهادگر ۱۳ شهریورماه (روز حرکت‌های جهادی و امداد مردمی) امسال در فردوس برگزار می‌شود، یادآور شد: بالغ بر ۶۰ خانواده شهدای جهادگر در این مراسم حضور خواهند داشت.

وی بیان کرد: در سیل اخیر سیستان و بلوچستان گروه‌های جهادی خراسان جنوبی در یک مرحله اعزام شدند و البته بیشتر از نیروهای انسانی به کمک مالی در منطقه نیاز بود.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: بالغ بر ۷ هزار میلیارد ریال کمک‌های نقدی و غیر نقدی توسط جهادگران استان جمع آوری و به سیستان و بلوچستان ارسال شد و در سیل شهرستان زیرکوه نیز گروه‌های جهادی جز اولین گروه‌های امدادگر در منطقه بودند.

افتتاح ۶۰ پروژه محرومیت زدایی و اشتغالزایی در خراسان جنوبی

هنری گفت: طی یک سال گذشته ۴۱۶ پروژه عمرانی با اعتبار ۲۸۰ میلیارد تومان با دستگاه‌های اجرایی مختلف تفاهم نامه داشتیم که از این تعداد تاکنون ۳۲۳ پروژه با اعتبار ۱۹۶ میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

وی افزود: در هفته بسیج سازندگی ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت زدایی در خراسان جنوبی با اعتبار ۳۳ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین در هفته بسیج سازندگی تعداد ۴۰۶ کارگاه خرد روستایی در حوزه اشتغالزایی با اعتبار ۴۸ میلیارد تومان و اشتغال مستقیم ۵۰۵ نفر افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6095100

دیگر خبرها

  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • یک استاد نخبه پرور
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیکر عیسی بخشی آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد